Stichting Perfectly Preemie

Stichting Perfectly Preemie

Els van der Zee werkt als verpleegkundige op de afdeling Neonatologie in het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen. Om ouders van te vroeg geboren baby’s een hart onder de riem te steken is Els begonnen met het maken van kleertjes en dekentjes voor de allerkleinsten.

Ze heeft in december 2020 met haar buurvrouw Annemiek de Stichting Perfectly Preemie opgericht.

 

   

Nu Perfectly Preemie een Stichting is, mogen ze donaties ontvangen en willen ze ook graag de prematuren in andere ziekenhuizen van een gratis eerste pakje voorzien.

Zo hebben we nu op het MKC Bravis kledingsets zodat ook in Bergen op Zoom de allerkleinsten (<1800gr) een gratis eerste set mogen ontvangen.

 

Tevens is er voor elke neonaat die langer van 48 uur opgenomen is één gratis dekentje of lakentje voor in de couveuse, het warmtebed en de wieg. Deze mogen ze na ontslag mee nemen naar huis.

 

=================================================================================­­­­­­­­­­­­­­­­

Stichting Fieke

 

Fieke kwam op 24 april 2015 ter wereld na een zwangerschap van 27 weken en een geboortegewicht van 1170 gram heel kwetsbaar. Helaas kreeg ze na twee weken een infectie en overleed ze op 8 mei 2015.

Meike en Lieke, moeder en tante van Fieke, kregen het idee om andere couveusekindjes en hun ouders te helpen met kleurrijke dekentjes, het Fieke Dekentje. De Fieke Dekentjes brengen kleur op de neonatologie units in de ziekenhuizen en geven de baby’s en hun ouders een herinnering aan een speciale periode.

Stichting Fieke heeft ook aan Bravis een aantal pakketjes geleverd met daarin een dekentje en een spuugdoekje voor baby’s < 2 kilo.