Heb je nog vragen?
Stel ze gerust!

Geboorteplan

Een geboorteplan is een document waarin jij je eigen wensen en verwachtingen over je bevalling en kraamtijd in kaart brengt. Zo weten je verloskundige én de medewerkers van het Bravis Moeder & Kindcentrum hoe jouw ideale situatie eruit zou zien. 

Beslissen

Het schrijven van een geboorteplan is een goede manier om, samen met je partner, te bespreken wat jullie verwachtingen zijn rondom de bevalling (ook ten opzichte van elkaar). Door een geboorteplan te schrijven blijf je betrokken bij de zorg rondom je bevalling en de beslissingen die er genomen worden. Ook op momenten dat je het zelf even niet goed kunt vertellen. Regelmatig gaan bevallingen anders dan de vrouw zich had voor gesteld. Tijdens de bevalling ontbreekt soms de tijd om een situatie uitgebreid te bespreken. Je geboorteplan is dan een goed document om op terug te vallen.

Tips 

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Verzamel zoveel mogelijk informatie en gebruik bijvoorbeeld een checklist Ook ervaringen van een vorige bevalling, of ervaringen van anderen, kunnen je helpen. Ervaringen van een voorgaande keer en vraag ook eens naar de ervaringen van anderen, over wat zij wel en niet prettig vonden.
  • Gebruik je eigen woorden, en schrijf korte zinnen zodat het een overzichtelijk verhaal blijft. Het is op deze manier snel te lezen door de hulpverlener.
  • Schrijf je wensen op en niet je eisen.
  • Maak een aantal kopieën van de laatste versie. Voor jezelf, de kraamverzorgende, de verloskundige en gynaecoloog.  

ENKELE HANDIGE TIPS

Bekijk onze handige video’s!

De bevalling komt dichterbij

Bereid je goed voor!

Het verstandig om je tas alvast klaar te zetten als je bevalling steeds dichterbij komt. Zo voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet en zal je meer rust geven. Benieuwd naar wat je allemaal mee moet nemen en waar je dan uiteindelijk moet zijn? Wij gaan je een handje helpen!

 

ZIJ GINGEN U VOOR

Wat ouders van ons vinden

9

"Geweldig hoe men de balans tussen hulp en zelfstandigheid perfect weet te behouden in zo’n geweldige maar ook spannende tijd!"

Familie van den Derg
10

''Goede zorg, goede communicatie en zeer goede ondersteuning!''

Matthew en Nadeche - Ouders van Doortje
10

"Vanaf de 1e minuut werden we geweldig opgevangen en ben ik onbezorgd de bevalling ingegaan"

Trotse ouders - van Mila
9

"We hebben lang getwijfeld tussen een thuis bevallig of in het Moeder en Kindcentrum. Maar hebben geen moment spijt van onze keuze. Wat een fijne sfeer en toppers daar!"

Familie Duurman - Ouders van Stenn
9,4
Onze geboortezorg wordt met een 9,4 gewaardeerd door onze cliënten.