Heb je nog vragen?
Stel ze gerust!

Intakegesprek

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je het beste meteen contact opnemen met de verloskundigenpraktijk van jouw keuze. Ook de huisarts en de apotheek willen graag weten dat je zwanger bent. Wanneer je tussen de 7 en 11 weken zwanger bent, vindt de eerste afspraak met de verloskundige plaats: het intakegesprek. 

Het intakegesprek

Wat gebeurt er tijdens een intakegesprek

Tijdens dit gesprek vindt ook jouw allereerste controle plaats. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur en wordt door de eerstelijns verloskundige gedaan.
Voor de intake wordt meer tijd genomen dan andere controles, omdat er een aantal vragen met je wordt doorgenomen om een beeld te krijgen van je medische, psychische  en sociale omstandigheden. Er wordt gevraagd of je rookt, drinkt of drugs gebruikt. Ook nemen we je eventuele vorige zwangerschappen en bevallingen door en worden er bij de intake enkele lichamelijke controles uitgevoerd. Zo wordt je bloeddruk opgemeten. Ook wordt er een echo gemaakt om te zien of het vruchtje in je baarmoeder zich goed ontwikkelt. Je moet bloed laten afnemen en daarnaast wordt er in het wekelijkse overleg met de gynaecologen en eerstelijns verloskundigen bekeken of je bij de verloskundige kan blijven, of dat je geadviseerd wordt om voor je controles naar de gynaecoloog te gaan. 

ZWANGER!

Wat is de TO-DO-LIST?

  • Huisarts en apotheek inlichten
  • Verloskundigenpraktijk kiezen en afspraak maken
  • Vergoedingen van je verzekering checken
  • Neem je ID-bewijs mee naar het intakegesprek

Zij gingen u voor

Wat ouders van ons vinden

9

"Geweldig hoe men de balans tussen hulp en zelfstandigheid perfect weet te behouden in zo’n geweldige maar ook spannende tijd!"

Familie van den Derg
10

''Goede zorg, goede communicatie en zeer goede ondersteuning!''

Matthew en Nadeche - Ouders van Doortje
10

"Vanaf de 1e minuut werden we geweldig opgevangen en ben ik onbezorgd de bevalling ingegaan"

Trotse ouders - van Mila
9

"We hebben lang getwijfeld tussen een thuis bevallig of in het Moeder en Kindcentrum. Maar hebben geen moment spijt van onze keuze. Wat een fijne sfeer en toppers daar!"

Familie Duurman - Ouders van Stenn
9,4
Onze geboortezorg wordt met een 9,4 gewaardeerd door onze cliënten.