Heb je nog vragen?
Stel ze gerust!

Termijnecho

Tijdens de eerste weken van de zwangerschap groeien alle baby’s even hard. Daarom kan tot de 14de week van je zwangerschap aan de hand van de lengte van je baby berekend worden hoe lang je zwanger bent. 


 

Termijnecho

Uitgerekende datum

Tijdens de termijnecho wordt bepaald wat de exacte uitgerekende datum is: de dag waarop je waarschijnlijk zult bevallen. Daarvoor wordt gekeken naar de lengte van je baby, van de kruin tot het stuitje. Doordat na 14 weken zwangerschap iedere baby op een andere snelheid verder groeit, wordt de termijnecho vóór deze tijd gemaakt. Tijdens de termijnecho wordt ook gekeken of het hartje klopt en of je zwanger bent van één baby of van een meerling.

De combinatie- of NIPT-test

Dit zijn allebei testen die jouw ongeboren baby screenen op down-, edwards- en patausyndroom. De combinatietest bestaat uit een nekplooimeting tijdens een echo en bloedtest en vindt plaats tussen de 9de en 14de week van je zwangerschap. De NIPT-test is een bloedtest, die al eerder kan plaatsvinden: vanaf de 11de week van je zwangerschap. Meer informatie zie je in het filmpje van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu of in deze folder.  
 

Twintig-weken-echo

Deze screening op lichamelijke afwijkingen via een structureel echoscopisch onderzoek vindt plaats rond de 20ste week van je zwangerschap. Uitleg over deze medische echo krijg je in deze folder van het RIVM.

ZIJ GINGEN U VOOR

Wat ouders van ons vinden

9

"Geweldig hoe men de balans tussen hulp en zelfstandigheid perfect weet te behouden in zo’n geweldige maar ook spannende tijd!"

Familie van den Derg
10

''Goede zorg, goede communicatie en zeer goede ondersteuning!''

Matthew en Nadeche - Ouders van Doortje
10

"Vanaf de 1e minuut werden we geweldig opgevangen en ben ik onbezorgd de bevalling ingegaan"

Trotse ouders - van Mila
9

"We hebben lang getwijfeld tussen een thuis bevallig of in het Moeder en Kindcentrum. Maar hebben geen moment spijt van onze keuze. Wat een fijne sfeer en toppers daar!"

Familie Duurman - Ouders van Stenn
9,4
Onze geboortezorg wordt met een 9,4 gewaardeerd door onze cliënten.